Achtergrond voetreflexologie

Wat is voetreflexologie?

Voetreflexologie is een behandelmethode die reflexpunten in de voeten stimuleert om reacties in het lichaam op te wekken. Door het hele lichaam lopen energiebanen, die contactpunten hebben op de voeten. Sommige energiebanen beginnen op de voet, anderen eindigen op de voet.
Door middel van drukpuntmassage worden blokkades, die het goed functioneren van het lichaam in de weg staan, opgeheven. Voetreflexologie harmoniseert het lichaam waardoor het zelfhelend vermogen en de weerstand worden verhoogd.

Riflexit-2

Zelfgenezend vermogen

Als uw lichaam en geest in balans zijn, bent u gezond en heeft u geen klachten. Verstoringen van de balans worden vaak door het lichaam zelf opgelost. U bent verkouden en wordt zonder bewust iets te doen weer beter. U kneust een gewricht en dit herstelt zich weer. Een fit lichaam is in staat veel verstoringen te herstellen. Een verzwakt lichaam heeft daar veel meer moeite mee. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt ondersteund en hersteld. Dat is de basis van de therapie. Het zelfgenezend vermogen zorgt voor en is ook afhankelijk van goede balans.

Riflexit-29    Riflexit-30